Hållbarhet i fokus - vårt engagemang för en bättre framtid

Hållbarhet i tillverkningen - Återvunnen polyester i alla våra ryggsäckar 

På Zeeksack strävar vi efter att skapa produkter som inte bara är praktiska och användbara, utan också hållbara och ansvarsfulla. Därför har vi med start från 2023 beslutat att använda återvunnen polyester i alla våra ryggsäckar.

Vår dröm är att skapa en mer hållbar framtid, där vi kan minska vår påverkan på miljön och samtidigt erbjuda produkter av högsta kvalitet. Därför har vi valt att använda polyester som görs av återvunna PET-flaskor.

Beroende på vilken av våra ryggsäckar du väljer så har mellan 5-20 st 550 ml PET-flaskor använts för att ta fram dess material. På så sätt kan du vara trygg i att ryggsäcken du bär är en del i en cirkulär och hållbar tillverkningsprocess, då vi istället för att basera våra produkter på nytillverkade plastkomponenter använder oss av redan existerande material som annars hade riskerat att slängas.  

Men det är inte bara för miljöns skull som vi valde återvunnen polyester. Det är också ett material som är lika hållbart och slitstarkt som traditionell polyester. Våra ryggsäckar är designade och stresstestade för att klara av de hårdaste förhållandena. Vi eftersträvar hållbarhet i dubbel bemärkelse, både i form av hållbara material och att produkterna skall hålla länge. 

Vår resa mot en mer hållbar framtid handlar inte bara om materialval. Vi är också angelägna om att minimera vår påverkan på miljön genom att använda de transportsätt som har minst miljöpåverkan där så är möjligt samt att premiera förnybara energikällor och använda förpackningar som har minsta möjliga miljöpåverkan. Vår ambition är att ta ansvar för vår miljöpåverkan på alla nivåer.  

Hållbarhet i vardagen - Våra praktiska ryggsäckar gör skillnaden

En hållbar tillvaro handlar för oss inte bara om miljömedvetenhet, utan också om att underlätta i vardagen. Utgångspunkten i vår design är harmoni, ergonomi och energi, där vi skapat praktiska och smarta ryggsäckar samt accessoarer som hjälper våra användare att hålla ordning och reda på en aktiv vardag.

Med flera fack och organiserade packningslösningar gör våra ryggsäckar det enkelt att hitta det du behöver, när du behöver det. Det minskar stressen och skapar tid till viktigare saker i livet. Samtidigt är våra ryggsäckar utformade med bekvämlighet i åtanke - med justerbara remmar och ventilerande ryggpaneler för en skön passform och undvikande av obehag eller smärta under långa dagar. Vi vill skapa hållbar avlastning, både fysiskt och mentalt. 

Vi är tacksamma över att kunna hjälpa människor att bli mer hållbara med något så udda som ryggsäckar och tillhörande produkter. Vi tror att det handlar om att göra val som gynnar både dig själv och miljön, och hoppas att våra praktiska ryggsäckar och accessoarer kan hjälpa dig att göra just det.