Om oss

Vi tror att det är de små sakerna som kan göra stor skillnad. Som vad du bär med dig varje dag och hur du bär det.

Man står på en bro med en svart ryggsäck
David Brudö, medgrundare Zeeksack.

Idén till Zeeksack föddes ur en aktiv livsstil med höga stresspåslag och fullspäckade scheman som resulterade i psykisk ohälsa. Resan tillbaka till en hållbar tillvaro väckte vårt intresse för att minimera stress genom olika hjälpmedel. 

Vi upptäckte att ryggsäcken faktiskt är ett sådant hjälpmedel. Vi har alltid älskat ryggsäckar. Vi tar ryggsäcken med oss överallt. Till jobbet, skolan, när vi tränar, cyklar, reser eller är på picknick. Men när vi öppnar ryggsäcken är det rörigt och mörkt och saker i den tenderar att försvinna som om det vore ett svart hål.

Att rota runt i en mörk ryggsäck känns som ett onödigt stressmoment som vi hellre hade varit utan. Studier har nämligen visat att nivåerna av stresshormonet kortisol är högre när din miljö är rörig och oorganiserad.

Vi beslutade oss för att ta fram en stilren och praktisk ryggsäck som enkelt hjälper oss att hålla ordning på packningen i den och i förlängningen även tillvaron. Med vår passion för mental hälsa och en aktiv livsstil vill vi kombinera harmoni med energi, vilket resulterat i ryggsäckar, researtiklar och accessoarer som faktiskt håller ordning på grejerna som ligger i dem, oavsett vilket äventyr vi står inför. 

Idag är Zeeksack mer än bara en ryggsäck. Våra produkter används numera av alltifrån toppatleter till blåljuspersonal, dagspendlare och fotografer. Det de alla har gemensamt är att de vill ha smarta, hållbara och genomtänkta produkter som underlättar vardagen. 

Zeeksacks filosofi är att kombinera smart funktionalitet med skandinavisk design för att hjälpa människor i hela världen att organisera sig och hitta lugnet i tillvaron, trots ett aktivt liv. Vi tror att små förändringar på oväntade sätt kan göra stor skillnad. Därför kommer vi kontinuerligt att introducera nya produkter som inte bara bär dina saker, utan också förenklar och berikar ditt liv genom att minimera onödig fysisk och mental belastning, för en hållbar tillvaro. 

1 av 3