Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Använd formuläret nedan eller kontakta oss direkt via e-post. Vi svarar alltid inom 24 timmar.

Som nuvarande eller blivande användare av våra produkter värdesätter vi dina åsikter. Vi strävar hela tiden efter att förbättra oss för att skapa de bästa möjliga produkterna för dig. 

Oavsett om du tycker Zeeksack är det bästa sen skivat bröd, har någon form av input, en genial idé att dela med dig av, lite kritik eller bara en bra historia att berätta, så ser vi fram emot att höra från dig.

Kontakta oss direkt:

Kontakta vår support: support@zeeksack.com
För samarbeten: collab@zeeksack.com
För företagsordrar: b2b@zeeksack.com

Innehåll som kan döljas

Letar du efter din orderbekräftelse?

Om du söker efter din orderbekräftelse men inte kan hitta den, bör du först kontrollera din skräppost. Om du fortfarande inte kan hitta din orderbekräftelse, är det bara att kontakta oss så skickar vi en ny till dig.

Hur gör jag en retur?

Returprocessen är enkel och kostnadsfri. Om du vill returnera använder du bara returetiketten som finns i paketet.

Hur lång tid tar det för en retur att behandlas?

Återbetalningen görs automatiskt till samma betalningsmetod som användes vid köpet inom två arbetsdagar efter att vi har tagit emot returen.

Vad gör jag om jag inte har någon returfraktsedel?

Om du inte har fått en returfraktsedel eller har tappat bort den kan du alltid kontakta oss via formuläret nedan eller direkt på support@zeeksack.com så skickar vi en ny via e-post.

Går det att köpa Zeeksack-ryggsäckar i butik?

Nej, vi säljer enbart via vår nätbutik. Vi har inga fysiska butiker och säljer inte genom andra återförsäljare. Genom att hoppa över mellanhänder kan vi hålla priserna nere och samtidigt erbjuda högsta kvalitet på alla våra produkter.

Vad händer efter att jag har lagt en beställning?

Efter beställningen får du en orderbekräftelse via e-post. När produkten skickas från vårt lager får du ett kvitto med moms och spårningslänk via e-post/SMS.

Hur kan jag spåra mitt paket?

När varan lämnar vårt lager får du en spårningslänk via e-post och SMS. Använd den för att följa leveransen. Beroende på vilket leveransföretag du valde vid kassan kan du ofta även spåra paketet i deras app. Vanligtvis tar leveransen 1-2 dagar efter att den lämnat vårt lager.

Var hittar jag min faktura inklusive moms?

Du bör ha fått ett kvitto med momsuppgifter via e-post efter din beställning. Kolla din inkorg och skräppostmapp. Om du inte hittar det, kontakta oss så skickar vi ett nytt kvitto.

Är det möjligt att byta en produkt mot en annan?

Om du vill byta ut en produkt du beställt, gör så här: returnera varan så får du återbetalning. Lägg sedan en ny beställning på den produkt du vill ha istället.

Hur sköter man en Zeeksack-ryggsäck för att den ska hålla längre?

För att hjälpa din Zeeksack-ryggsäck att hålla längre, torka av den med en våt trasa för att rengöra smuts och undvik starka rengöringsmedel. Låt den lufttorka och förvara den på en sval, torr plats när du inte använder den. Alla Zeeksack-ryggsäckar är tillverkade av slitstark, vattenavvisande återvunnen polyester, så de är byggda för att klara alla väder och hålla sig i gott skick under lång tid.

Hur miljövänliga är Zeeksack-produkterna?

Zeeksack-produkterna är mycket miljövänliga. Våra produkter är tillverkade av återvunnen polyester, vilket hjälper till att minska plastavfallet. De är belagda med fluorkarbonfri hållbar vattenavvisning och innehåller inte skadliga kemikalier som PFAS, vilket gör dem säkrare för miljön och dig. Med vattenavvisande, slitstarka material erbjuder våra produkter både kvalitet och hållbarhet.

Kan man beställa Zeeksack-ryggsäckar med företagslogga som företagsgåva?

Ja, du kan beställa Zeeksack-ryggsäckar med din företagslogga som företagsgåva. Vi samarbetar med en tryckeritjänst för att anpassa loggor, och många företag använder våra ryggsäckar för gåvor till anställda och som giveaways till kunder. För företagsbeställningar, kontakta oss på b2b@zeeksack.com.

Hur hanterar ni förlorade eller skadade leveranser?

Om en leverans är förlorad eller skadad skickar vi dig en ny produkt utan extra kostnad och tar hand om alla problem med transportören. Vi tar fullt ansvar för att säkerställa att du får din beställning i perfekt skick.

Finns det specialerbjudanden för förstagångsköpare?

Ja, det finns specialerbjudanden för förstagångsköpare. Använd rabattkoden FIRST för att få 100 kronor rabatt på ditt första köp.

Kontakta oss