Man med en svart ryggsäck som är fastspänd över bröstet

Supertränarens 5 tips för ett hälsosamt liv

Matthew Griffiths är fitnesscoachen som brinner för att inspirera så många som möjligt till en bättre hälsa. Han är rådgivare till flera globala varumärken inom sportteknologi och coachar allt från världsatleter till professionella dansare och inspirerar allmänheten med praktiska träningsövningar och inspiration via sitt Instagram-konto

För Matthew är mental hälsa minst lika viktigt som den fysiska hälsan. För att kunna prestera på toppnivå räcker det inte med fysisk träning, utan det som särskiljer de bästa är att de fokuserar lika mycket på den mentala biten. Just fokusen på holistiskt välbefinnande är något som Zeeksacks produkter syftar till att uppnå, vilket gör oss extra glada att ha Matthew som ambassadör och rådgivare. 

Matthew är en passionerad utövare av olika sporter såsom funktionell styrketräning, cykling och löpning. Att vara vältränad handlar för honom inte bara om att gå till gymmet och lyfta tunga vikter, utan det handlar lika mycket om en balanserad livsstil. Återhämtning och balans är avgörande för att få ut det mesta av träningen och livet.

År 2016, när Matthew trodde att han var i sitt livs toppform, slutade ett fitnessevent han ledde, i en ambulansfärd till sjukhuset. Han hade bland annat drabbats av inre bristningar och läkarna var tvungna att avlägsna 1,2 meter av Matthews inälvor. Detta var en konsekvens av att träna för hårt utan att ta hand ordentligt om sin hälsa, vilket blev ett uppvaknande för honom, att en hälsosam livsstil faktiskt handlar om en helhet. 

När det kommer till att välja rätt utrustning för sina klienter och sig själv är Matthew mycket noga med att arbeta med produkter som är praktiska, hållbara och bekväma. Just den kombinationen fick honom att välja Zeeksack. 

Matthews filosofi och förhållningssätt till träning och livet är en stor inspirationskälla för oss och vi är tacksamma för hans stöd och feedback när vi utvecklar våra produkter. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera andra att göra livsval och välja hållbara produkter som hjälper dem att nå sina mål och få ihop tillvaron, både fysiskt och mentalt.

Här är 5 livsråd från Matthew, baserat på hans erfarenheter och förhållningssätt:

  • Förstå varför du gör saker, för vem och för vad
  • Ha alltid tid för dina nära och kära, oavsett hur trött du är
  • Det går nästan alltid att bygga upp sig själv, både fysiskt och mentalt, för att må bra igen
  • Låt inte ditt förflutna diktera din framtid
  • Att ge är bättre än att få. Ge tillbaka dubbelt så mycket som du får
Tillbaka till blogg
1 av 4