PRIVAT POLICY

COOKIES

ZEEKSACK™ WEBSHOP använder sig av Cookies för att säkerställa en så bra upplevelse som möjligt för dig som kund. Cookies används tex. för att spara din varukorg medan du handlar. Inga personliga uppgifter sparas där.


En Cookie är en liten textfil som ZEEKSACK™ WEBSHOP begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Läs mer: Vad är en Cookie?

PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Genom att handla eller registrera ett konto hos oss på ZEEKSACK™ WEBSHOP accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning och för att kommunicera med dig som kund.

Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Vänligen kontakta vår kundtjänst om du har frågor kring detta.

ZEEKSACK™ WEBSHOP är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

  1. Vad är en personuppgift
  2. En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

  3. Vilka uppgifter lagrar vi?
  4. För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen. 
3. Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

  5. Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
    • Betalleverantör
    • Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.  De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Stripe Swish & Paypal.

    • Fraktbolag
    • För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL, UPS, FedEx & Postnord.

    • Nyhetsbrev
    • Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

  6. Rätten till tillgång & rättelse
  7. Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format. Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

  8. Rätten att bli glömd
  9. Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

  10. Ansvarig för dataskydd
  11. ZEEKSACK™ WEBSHOP är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

  12. Så skyddar vi dina personuppgifter
  13. Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. 
Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.

SÄKERHET

Vi på ZEEKSACK™ jobbar hårt med att bibehålla ZEEKSACK™ WEBSHOP som en säker handelsplats för dig som kund. Alla försök till identitets- och/eller kreditkorts-stölder, stöld av bankinformation, access till annan kunds konto eller liknande kriminell aktivitet tas allvarligt och anmäls omedelbart till Polisen. Vi sparar IP-adresser för att använda detta i uppföljning av eventuell brottsutredning.