Din guide till den bästa reseryggsäcken

Rätt typ av ryggsäck kan bli din bästa resekompanjon. Den kan användas för att förvara alla dina tillhörigheter på ett smart och praktiskt sätt, vilket gör resan lättare och roligare.

Det finns många olika typer av reseryggsäckar på marknaden, så det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. Just därför har vi tagit fram denna guide, för att hjälpa dig att hitta rätt typ av ryggsäck när du ska iväg på resa.

Reseryggsäck med många fack och organiserad packning.

Vad är en reseryggsäck och varför behöver du en?

En reseryggsäck är en ryggsäck som är särskilt utformad för resor. Den skiljer sig från en vanlig ryggsäck genom att den är större och har fler fack för förvaring av dina tillhörigheter. Det finns många olika typer av reseryggsäckar på marknaden, så det kan vara svårt att bestämma sig för vilken som är rätt för dig.

De 6 bästa egenskaperna hos en ryggsäck för resor

När du letar efter den perfekta reseryggsäcken är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktigast för dig.

Här är sex av de bästa funktionerna i en reseryggsäck: 

1. Godkänd som handbagage för flygresor - Detta är en viktig egenskap för alla reseryggsäckar, eftersom det innebär att du kan ta med den ombord på planet utan att drabbas av extrakostnader.

2. Lätt och kompakt men rymlig - En reseryggsäck ska vara både lätt och kompakt, så att den är lätt att bära med sig samtidigt som den har tillräckligt med utrymme för det du behöver ha med dig.

3. Organiserat innehåll - En reseryggsäck med bra organisering gör att du kan anpassa innehållet efter dina behov, vilket gör det lätt att hitta det du behöver när du behöver det.

4. Vattenavvisande - En vattenavvisande reseryggsäck är idealisk för resor i fuktiga klimat eller platser där det finns risk för regn.

5. Slitstark - En reseryggsäck ska vara tillräckligt slitstark och robust för att klara slit och släng då en resa kan innebära hårda påfrestningar.

6. Snabb åtkomst - Om du enkelt kan komma åt ryggsäckens innehåll och få en bra översikt av innehållet så underlättar det ditt resande när du snabbt behöver komma åt något eller passerar säkerhetskontrollen. 

6 tips på hur du kan packar din ryggsäck inför nästa resa

Här följer sex tips på hur du kan packa din reseryggsäck på ett smart sätt: 

1. Gör en lista över vad du behöver packa och försök att hålla dig till den. På så sätt kan du undvika att packa för mycket eller för lite.

2. Packa lätt - du vill inte släpa runt på en tung reseryggsäck hela dagen.

3. Packa saker som du kan använda under resan - till exempel kläder, toalettartiklar och mediciner.

4. Organisera innehållet i din ryggsäck efter behov. På så sätt blir det lättare att hitta det du behöver när du behöver det.

5. Se till att din reseryggsäck är bekväm att bära. Den ska sitta bra mot din rygg och inte orsaka någon smärta eller obehag.

6. Om du reser med flyg, se till att din reseryggsäck, ta reda på om din ryggsäck är godkänd som handbagage. Om så är fallet slipper du checka in ditt bagage på flygplatsen.

Vad du ska packa i din reseryggsäck

När du packar inför en resa är det viktigt att se till att du har allt du behöver. Här är några tips på vad du bör ha med i din reseryggsäck:

1. Kläder - se till att du packar tillräckligt med kläder för resan, men packa inte för mycket. Tänk även på att kläderna du har på dig är en del av packningen. Vill du till exempel ha med en stor luvtröja som tar mycket plats kan det vara en poäng att ha den på sig istället. 

2. Toalettartiklar - inkludera saker som schampo, tvål och tandkräm. Glöm dock inte de begränsningar för medtag och förvaring av vätska som finns kopplat till handbagage. 

3. Läkemedel - se till att packa alla mediciner som du kan tänkas behöva. Vissa typer av läkemedel kan kräva speciella intyg från Apoteket för att ta över gränserna, vilket är värt att tänka på. Det kan också vara en bra idé att packa ett första hjälpen-kit.

4. Elektronik - ta med saker som bärbar dator, telefon, laddare och powerbank. Se till att du har en reseadapter om du reser till ett annat land, med stöd för eluttagen där.

5. Dokument - inkludera saker som ditt pass och dina biljetter. Det är också en bra idé att lämna en kopia av dina dokument till någon där hemma, ifall du skulle förlora dem.

Välj rätt storlek på ryggsäcken

När du väljer ryggsäck är det viktigt att välja rätt storlek. En för liten ryggsäck blir svår att packa, medan en för stor ryggsäck blir otymplig och tung.

Det bästa sättet att välja rätt storlek på reseryggsäcken är att tänka på vad du kommer att använda den till. Om du bara kommer att använda reseryggsäcken för korta resor är en mindre ryggsäck att föredra. Kommer du istället att använda ryggsäcken för längre resor talar det för en större ryggsäck.  

En annan sak att tänka på när du väljer en reseryggsäck är hur mycket vikt du kommer att bära. En lättviktsryggsäck är idealisk för resor, eftersom den blir lättare att bära med sig. En tung ryggsäck kan snabbt bli outhärdlig, särskilt om du reser långa sträckor. Idag finns det större men ändå och lätta ergonomiska ryggsäckar, vilka kan vara ett bra alternativ. 

Var beredd att betala lite mer för en kvalitetsryggsäck

När du väljer ryggsäck är det som med mycket annat, du får vad du betalar för. 

Några av de bästa reseryggsäckarna tillverkas av välkända märken som Zeeksack, Osprey, North Face och Thule.

Dessa märken erbjuder ryggsäckar av hög kvalitet och bra material som är byggda för att hålla länge. De tenderar också att vara dyrare än andra märken.

Om du letar efter ett billigare alternativ finns det ett antal andra märken som erbjuder reseryggsäckar. Några av dessa märken är Amazon Basics och Herschel Supply Co.

När du väljer en reseryggsäck är det viktigt att jämföra priser och märken. Alla ryggsäckar är inte lika, så det är viktigt att göra din research innan du köper en. Ju dyrare ryggsäck, desto mer genomtänkta funktioner och hållbarare material. 

Varför du skall investera i en reseryggsäck 

1. En reseryggsäck är utformad med dina specifika resebehov i åtanke, vilket gör den till ett mer mångsidigt och funktionellt val än en vanlig ryggsäck eller resväska.

2. Genom att investera i en reseryggsäck av högre kvalitet kan du vara säker på att ditt innehåll skyddas från slitage under resan, oavsett vilka äventyr eller förhållanden du utsätter den för.

3. Funktioner som vadderade axelremmar, ventilerade ryggpaneler och organiserat innandöme gör att resan överlag blir bekvämare och roligare.

Gör research innan du fattar ett beslut

När du letar efter den perfekta ryggsäcken är det viktigt att först ta reda på dina behov, sen att undersöka vad som finns på marknaden. Detta hjälper dig att hitta den som passar bäst för dina behov. 

Det finns ett antal webbplatser som säljer reseryggsäckar så att du kan beställa hem och testa dem i lugn och ro. På Zeeksack har du till exempel 100 dagars nöjd kund-garanti så att du har gott om tid att känna efter om vår ryggsäck är rätt för dig. Det innebär att du kan returnera ryggsäcken om den inte passar dina behov. 

Läs recensioner innan du gör ett köp

När du väljer reseryggsäck är det viktigt att läsa recensioner innan du köper den. Det hjälper dig att hitta den bästa ryggsäcken för att möta dina behov. Några av de bästa ställena för att läsa recensioner om ryggsäckar är på webbplatser som Amazon och Trustpilot. Dessa webbplatser har tusentals recensioner från riktiga människor som har använt ryggsäckarna. 

Det är också en bra idé att läsa recensioner av resebloggare. De testar ofta reseutrustning och kan ge dig en bra uppfattning om vilka ryggsäckar som är värda att köpa.

Packa effektivt inför nästa resa

Att resa med en reseryggsäck är ett bra sätt att resa lätt och slippa checka in bagaget på flygplatsen. Här är några tips för att få ut det mesta av din reseryggsäck:

- Gör en lista över vad du behöver packa och försök att hålla dig till den, så att du inte packar för mycket eller för lite.

- Packa saker som du kan använda under resan - som kläder och toalettartiklar.  

- Organisera innehållet i ryggsäcken efter dina behov, så att det är lätt att hitta det du behöver när du behöver det.

- Se till att din ryggsäck är bekväm att bära och att den sitter bra mot din rygg utan att orsaka smärta eller obehag.

- Om du reser med flyg, se till att din ryggsäck är godkänd som handbagage - då slipper du checka in ditt bagage på flygplatsen.

Rätt ryggsäck för en roligare resa

Reseryggsäckar är ett utmärkt sätt att effektivisera din packning och göra reseupplevensen roligare och enklare. Med gott om utrymme för alla dina reseprylar kan en reseryggsäck ge dig sinnesro när du är på resande fot. Oavsett om du planerar en sommarresa eller ett episkt äventyr är en reseryggsäck något som bör stå högst upp på din packlista.

Tillbaka till blogg
1 av 4
1 av 3